Urolige HjerterIvana siger

Nogle dage er det, som om man kun møder vanskabninger. Som om alle den menneskelige krops og psykes deformiteter er samlet netop i den bus, man lige har valgt at stige på. Og man ved ikke, hvor man skal vende sine øjne hen. Og man prøver på at lade være med at lytte med, selv om der tales underligt og upassende højt.

Andre dage møder man kun smukke mennesker. Folk, som er uendeligt tiltrækkende på en fjern og kølig facon. Hvor man ved, at hvis alt havde været anderledes, kunne man have været venner, og disse behagelige stemmer og indtagende bevægelser ville altid være i ens nærhed.

Så er der de dage, hvor der hersker en velsignet tavshed, hvor ingen stemmer afbryder tankens rækker af frostklare guirlander. Det er dage uden støj, dage uden nærvær, hvor tiden synes at antage fysisk materialitet i al sin langsomhed. Dage, hvor det ikke kan lade sig gøre at falde ud over verdens kant.

Jeg holder af de kortvarige forstyrrelser, så små, at det lige akkurat ikke længere kan lade sig gøre at vende tilbage og fortsætte derfra, hvor jeg slap. Det holder mig ung, mens jeg venter og venter og venter på, at livet skal gå over.