Urolige HjerterRachel siger

Jeg kunne ikke være blevet hos dig. Det havde ikke kunnet lade sig gøre. Så enkelt var det. En umulighed.

I sidste ende var det vel bagateller, der afgjorde det. Sådan må det i hvert fald have set ud fra din synsvinkel. Men det kunne bare ikke lade sig gøre. Hvor meget smerte det nu ellers forvoldte både for dig og for mig, så var smerten dog en del af nogle forudsigelige konsekvenser, og nogen gange er det bare sådan, at det forudsigelige er at foretrække. Som det forudsigelige i at jeg på et tidspunkt ville fortryde. Jeg vidste, at det ville ske. Så jeg fortrød. Og hvad så?

Jeg kunne have grædt. Jeg kunne have bedt om nåde. Men jeg gjorde det ikke. Og derfor er alt tabt.

Jeg er ikke bitter. Jeg har ingen grund til at være det. Sket er sket. Men jeg føler mig heller ikke skyldig. Jeg er ikke længere hjemfalden til straf. Der er kun den klare forvisning om, at det aldrig igen bliver det samme, at det, der nu kommer, er et langsomt forfald.

Der vil ikke mere blive krævet noget af mig. Ingen forpligtelser, ingen at stå til regnskab over for. Den ene dag vil blive fulgt af den næste, og de vil ikke være til at skelne fra hinanden.

Måske var det dét, jeg inderst inde ønskede mig, måske var det mit sande mål: stilhed, ro, orden. Det er, hvad jeg har nu. Det er alt, hvad jeg har nu.

Stilhed, ro, orden.

Jeg er for længst holdt op med at tænke på dig.